Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Tίμησαν Την μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη

POREIA MPELOGIANNHS 768x432

Οι εκδηλώσεις από ΚΚΕ για το Νίκο Μπελογιάννη

Την μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, 72 χρόνια από την εκτέλεσή του, μαζί με τους συντρόφους του Νίκο Καλούμενο, Ηλία Αργυριάδη και Δημήτρη Μπάτση, τίμησαν με μαζική εκδήλωση στη γενέτειρα πόλη του Αμαλιάδα, οι οργανώσεις Ηλείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην πλατεία «Νίκου Μπελογιάννη», βρέθηκαν εργαζόμενοι και κόσμος κάθε ηλικίας, ενώ αργότερα η μόνιμη έκθεση – μουσείο αφιερωμένη στον ίδιο, φωτίστηκε με το προσωπείο του.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βησσαρίων Πολύδωρας, γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας και ακολούθησε η απαγγελία των ποιημάτων «Στους Μπελογιάννηδες» του Κ. Βάρναλη, από την μαθήτρια Κατιάνα Κόλια και «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», του Ναζίμ Χικμέτ από την δικηγόρο Νάνσυ Αναγνωστοπούλου.

Στη  ομιλία του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας , αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Μπελογιάννη υπογραμμίζοντας πως αν και θα μπορούσε να έχει σωθεί μετά τη σύλληψή του, αυτός στάθηκε αποφασιστικά ως το εκτελεστικό απόσπασμα, δίχως να το φοβηθεί, προκειμένου ο λαός να ζήσει καλύτερες μέρες, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds