Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Το πρόγραμμα «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» στις 4 και 5 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ σ

Στις 4 και 5 Ιουνίου

Το πρόγραμμα έρχεται ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ στην Αρχαία Ολυμπία, στέλνοντας δυνατό μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος, στις 4 & 5 Ιουνίου 2024, στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο Ολυμπίας.

Λάβετε θέσεις! Θα πραγματοποιηθούν Αθλητικές, Εκπαιδευτικές και Περιβαλλοντικές δράσεις παραμονή και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Συμμετέχουν τα αθλητικά σωματεία του Νομού Ηλείας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, Πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, και Προπονητές!

Τηλ. Επικοινωνίας: 2624 022549, 21 3131 7175 ή 697 2013026

Αναλυτικό Πρόγραμμα των Αθλητικών, Εκπαιδευτικών και Περιβαλλοντικών δράσεων του προγράμματος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» στην Ορεινή Ολυμπία και στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο Αρχαίας Ολυμπίας στον Αρχαιολογικό Χώρο.

ΤΡΙΤΗ 04 Ιουνίου 2024

08:30 – 10:45: – Στη Δημοτική Κοινότητα KOYMANI στην ορεινή Ολυμπία:

Α) Επιμορφωτική συνάντηση στο Περιβαλλοντικό Μουσείο και Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης ΔρυοδάσουΦολόης, με θέμα: «Η Ορθολογική Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Άθληση σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον».

Ομιλητής: κ. Διονύσης Παναγιωτάρας, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με αθλητές, μαθητές, γονείς και πολίτες.

Β) Βιωματική προσέγγιση των συμμετεχόντων στο άθλημα της ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

11:15– 13:15: Στη Δημοτική Κοινότητα ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στην Ορεινή Ολυμπία:

Α) Επιμορφωτική συνάντηση στον χώρο αναψυχής στο Δάσος της Κάπελης, με θέμα: «Η επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στα Οικοσυστήματα και στην άθληση για όλους σε φυσικό περιβάλλον».

Ομιλητής: κ.ΔιονύσηςΠαναγιωτάρας,

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με αθλητές, μαθητές, γονείς και πολίτες.

Β) Οι συμμετέχοντες στο δημοτικό διαμέρισμα ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ θα λάβουν μέρος στο άθλημα της ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

16:00 – 19:00: Αθλητική και Περιβαλλοντική δράση στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας για στελέχη και μέλη αθλητικών σωματείων του Νομού Ηλείας:

Α) Προσέλευση συμμετεχόντων.

Β) Καλωσόρισμα Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλου.

Γ) Ομιλία του Αν. Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.ΓιάννηΒρούτση με θέμα: «Η προσφορά του Αθλητισμού στη διαμόρφωση της Περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα σχετικά με την αειφορία».

Ερωτήσεις – Συζήτηση : Συντονίζει ο κ.ΔιονύσηςΠαναγιωτάρας, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δ) Έναρξη Αθλητικής Δράσης: «Παίζω στη φύση – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»:

– Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στο άθλημα του Ποδοσφαίρου με ονόματα ομάδων εμπνευσμένα απο τη Φύση και τις Αξίες του Αθλητισμού.

– Η κ.ΌλγαΒασδέκη, Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν και Πρόεδρος του συλλόγου Ι.Δ.Ο.ΡΟ, θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες τους κανόνες ασφάλειας ποδηλατώντας στο φυσικό περιβάλλον.

Ε) Έναρξη Περιβαλλοντικής δράσης: Συντήρηση Βοτανικού Κήπου Ολυμπίας και φύτευση νέων αρωματικών θάμνων, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου Ηλείας.

Συντονίζει ο Δρ. Παναγιώτης Λάττας, Δασάρχης Πύργου Ηλείας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Ιουνίου 2024

09:00 – 13:00: Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Έναρξη Αθλητικής Ημερίδας «Αθλητισμός & Περιβάλλον – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κυκλική εκπαίδευση που αποτελείτε απο 5 σταθμούς:

1ος σταθμός ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Περιβαλλοντική Συνείδηση και Αθλητικό Ιδεώδες», από τον κ. Διονύση Παναγιωτάρα, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

2ος σταθμός ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: «Ζωγράφισε την μπλούζα συμμετοχής σου!».

Οι συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν την μπλούζα με την οποία θα λάβουν μέρος στην αθλητική δραστηριότητα, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών εθελοντών, συμβάλλοντας στην ελάττωση των εκτυπώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

3ος σταθμός ΔΡΑΣΗ: Αθλητική δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον με γυμναστική και αθλήματα, υιοθετώντας τις καλές πρακτικές στον αειφόρο αθλητισμό.

4ος σταθμός ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Κανόνες ασφάλειας ποδηλατώντας στο φυσικό περιβάλλον, από την κ.ΌλγαΒασδέκη, Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν και Πρόεδρος του συλλόγου Ι.Δ.Ο.ΡΟ.

5ος σταθμός ΕΠΙΤΥΧΙΑ: «Φτιάξε το δικό σου μετάλλιο!». Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το μετάλλιο συμμετοχής τους απο ανακυκλώσιμο υλικό με τη επιμέλεια και εικαστική βοήθεια της κ. ΒάλιαςΜπερτσάτου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ σ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds