Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Τριήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη

430002886 417237744319695 1322015133368091529 n

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας  Νικολακόπουλος

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντιπροσωπεία

Δημάρχων της Ηλείας και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου

  • Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας  Νικολακόπουλος

Τριήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη,  πραγματοποιεί Ηλειακή Αντιπροσωπεία χτες  Παρασκευή  1 Μαρτίου 2024 έως και την Κυριακή 03 Μαρτίου 2024, με επικεφαλή τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τους Δημάρχους Πύργου κ. Στάθη Καννή, Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα , Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Τσαμίχα.  

Εκεί θα έχει μία  σειρά από συναντήσεις και επαφές με τον Επίτιμο Δημότη των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας Κυλλήνης, Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αντρέας Νικολακόπουλος – ΄΄Πάντα το Φανάρι, θα αποτελεί έναν ιερό τόπο για την Ορθοδοξία με αιώνες ιστορίας, που ξυπνά μνήμες και μας συγκινεί όλους.

Επισκεφθήκαμε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Αθανάσιο, τους Δημάρχους Πύργου κ. Στάθη Καννή, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα, Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρη Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννη Τσαμίχα, και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας & Ωλένης. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι όχι απλά αρωγός αλλά ενεργός συμμέτοχος, σε όλη αυτήν την προσπάθεια διεκδίκησης από την Ηλεία, σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

  Είναι φανερό, ότι δημιουργείται πλέον ένας ισχυρός πνευματικός, θρησκευτικός και πολιτικός δεσμός, ένας δεσμός αγάπης, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο λαμβάνει μία σειρά από κρίσιμες πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου μας.  Ενός τόπου ευλογημένου, που έχει βιώσει τις συνέπειες της Κλιματικής κρίσης, θέματα για τα οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, και έχει συμβάλει στην χάραξη πολιτικών, για την αντιμετώπιση αυτών των συνεπειών.

Είμαι βέβαιος ότι μέσα από την διαρκή και μεθοδική δουλειά, αλλά και την απαιτούμενη συνεργασία όλο το επόμενο διάστημα, θα κάνουμε την Ηλεία «πηγή» ανάπτυξης και προόδου.΄΄

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds