Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ηλεία: Δυσφορία επισκεπτών που απροειδοποίητα είδαν το Ναό του Επικ. Απόλλωνα κλειστό

Epikourios Apollon 3 0 768x546

Την έντονη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες επισκεπτών προκάλεσε το γεγονός ότι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς παρά το γεγονός ότι διαδικτυακά είχαν ενημερωθεί περί του αντιθέτου είδαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Επικ. Απόλλωνα στην Ηλεία κλειστό.

Οι επισκέπτες μεταξύ των οποίων και οικογένειες με παιδιά που ξεκίνησαν από την Αθήνα και άλλα σημεία της χώρας αλλά και αρκετοί από την ίδια την Ηλεία κάνοντας πολλά χιλιόμετρα δρόμου με σημαντική ταλαιπωρία λόγω της δύσκολης διαδρομής για την ορεινή περιοχή της Φιγαλείας, έφθασαν στο Ναό και εκεί χωρίς την ένδειξη κάποιας ενημερωτικής πινακίδας ή κάποιας συγκεκριμένης πληροφόρησης πριν το ταξίδι τους ότι θα είναι κλειστός ο χώρος, έμαθαν από τον μοναδικό αρχαιοφύλακα του μνημείου ότι υπάρχει απόφαση να μην επιτρέψει την είσοδο στο κοινό.

Σύμφωνα με τους ίδιους η εξήγηση που δόθηκε δεν ήταν πειστική και ορισμένοι προσπάθησαν να αναζητήσουν τηλεφωνικά την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Ερωφίλη Κόλλια ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Πολιτισμού. Τελικά ο χώρος του Ναού παρέμεινε σε όλη την διάρκεια της ημέρας κλειστός με τους επισκέπτες να φεύγουν εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι για την άδικη ταλαιπωρία τους την πρώτη ημέρα του χρόνου.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds