Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

nikolakopoulosandreasvouli

Το βιογραφικό του Ανδρέα Νικολακόπουλου, του νέου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, που αναλαμβάνει για πρώτη φορά υπουργική θέση στην κυβέρνηση

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει για πρώτη φορά  θέση στην κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Ο 49χρονος βουλευτής ορίστηκε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

nikolakopoulos mitsotakis

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, δικηγόρος στο επάγγελμα,  ανήκει στη νέα γενιά των γαλάζιων βουλευτών καθώς εξελέγη  για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επανεξελέγη στην πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ, συγκεντρώνοντας 14.175 σταυρούς.

Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας στις 25 Αυγούστου 1974. Γονείς του είναι ο Θεόδωρος Νικολακόπουλος και η Ειρήνη Θωμοπούλου και έχει μία μικρότερη αδελφή, την Διονυσία, η οποία είναι Αρχιτέκτων.

Φοίτησε στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και ολοκλήρωσε  τις σπουδές του στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας.

Το έτος 1992 πέτυχε την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Έκανε την άσκησή μου σε Δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησε στην συνέχεια την δικηγορία και το έτος 2000 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και άνοιξε το δικηγορικό μου γραφείο στην Αμαλιάδα. Είναι Δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Το 2006 παντρεύτηκε με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο της Αμαλιάδας, και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα και την Ειρήνη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds