Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Άσκηση «Ηνίοχος» με επίκεντρο την Ανδραβίδα

HNIOXOS23 INDIA SU30 ILIAKANEA

Η μεγαλύτερη συμμετοχή δυνάμεων στην άσκηση «Ηνίοχος» με επίκεντρο την Ανδραβίδα

Με την μεγαλύτερη έως τώρα συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων, από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος από αρχής καθιέρωσής της ως INVITEX, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολυεθνική και διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2024», της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση θα έχει επίκεντρο την αεροπορική βάση της 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα το διάστημα 1 έως 18 Απριλίου, με το θέαμα που αναμένεται να παρουσιασθεί φέτος να είναι ξεχωριστό, αφού θα επεκταθούν οι πρωτοβουλίες και στον ψηφιακό κόσμο.

Επίσης στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των νεοαποκτηθέντων αεροσκαφών Rafale και F-16 Viper καθώς και ελικόπτερα, μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) πρόκειται να συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τις συμμαχικές και φίλιες χώρες: της Βρετανίας με αεροσκάφη Eurofighter, της Γαλλίας με αεροσκάφη Rafale και Ε-3F, των ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9, της Ισπανίας με αεροσκάφη EF-18, του Κατάρ με αεροσκάφη Rafale, της Κύπρου με ελικόπτερο AW-139, του Μαυροβουνίου με ελικόπτερο B-414, της Ρουμανίας με αεροσκάφη F-16 και της Σαουδικής Αραβίας με αεροσκάφη Eurofighter.

HNIOXOS23 RAFALE ILIAKANEA

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds