Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Διονύσης Καλαματιανός για τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία: «Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες»

kalamatianosdion

Η Ηλεία δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα. Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε σημεία του Δήμου Πύργου, ιδίως στην οδό Αλφειού, στην Κεραία και στη Μούτελη, ενώ και άλλες περιοχές του νομού μας, όπως του Δήμου Ήλιδας, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Ήδη έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, εγκαταστάσεις και καλλιέργειες. 

Αυτό που προέχει άμεσα είναι να γίνει η καταγραφή των ζημιών, να υπάρξει η τάχιστη αποκατάστασή τους και να στηριχθούν και να αποζημιωθούν με δίκαιο τρόπο οι πληγέντες. Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να κάνουν την επανεμφάνισή τους σημάδια αδράνειας και κωλυσιεργίας του κρατικού μηχανισμού, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και χρειάζεται συνεχώς εγρήγορση, με ιδιαίτερη στόχευση στην προετοιμασία, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των συνεπειών αυτών των καταστροφικών φαινομένων. Ο τόπος μας πλήττεται διαρκώς και η Πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη, παρούσα και ανθεκτική.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds