Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Διονύσης Καλαματιανός: «Η κυβέρνηση στερεί τη χρηματοδότηση από τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»

kalamatianosdion

Μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ ήταν δήθεν το ψηφιακό κράτος. Στην πράξη, όμως, αποδεικνύεται πως και αυτή η δέσμευση ήταν χωρίς περιεχόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Επενδύσεων (ΟΠΣΚΕ) του Υπουργείου Οικονομικών. Εκτός του ότι η κυβέρνηση το παρέδωσε με μεγάλες καθυστερήσεις, το σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, με συνέπεια χιλιάδες υποψήφιοι επενδυτές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και μελετητές να υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Η στρέβλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση θεσμικών εκπροσώπων τους, που ζήτησαν να δοθεί παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν ομαλά και με ορθό τρόπο τις ηλεκτρονικές τους υποβολές. Η ανάγκη προέκυψε από το γεγονός ότι το σύστημα ήταν ανενεργό έως και την καταληκτική ημερομηνία των 2 νέων δράσεων του «ΕΣΠΑ 2021-2027» που αφορούν στην «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και στην «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» αλλά και στη δράση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Δυστυχώς, το αρμόδιο Υπουργείο δεν χορήγησε παράταση, με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι να προσπαθούν ματαία να καταχωρήσουν τις αιτήσεις τους και το σύστημα να μην ανταποκρίνεται.

Για τον λόγο αυτό, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ζητώντας απαντήσεις στα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

  • Είναι διατεθειμένος ο Υπουργός να παρατείνει στις ως άνω δράσεις τη διορία ολοκλήρωσης των αιτήσεων που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία υποβολής έως το τέλος του Απριλίου 2024, όπως ζητούν οι θεσμικοί φορείς των επενδυτών και μελετητών;
  • Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να μην επαναληφθούν ξανά φαινόμενα μη διαθεσιμότητας υπολογιστικών πόρων τις κρίσιμες μέρες της ολοκλήρωσης της περιόδου υποβολής των δράσεων;
  • Θα προχωρήσει το Υπουργείο σε διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες κατέρρευσε ένα νέο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, στις πρώτες σημαντικές περιόδους παραγωγικής λειτουργίας του;

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αδιαφορία και επιπολαιότητα προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και ενώ με τις πολιτικές της έχει ήδη αποκλείσει το 95% της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από τον τραπεζικό δανεισμό, αδυνατεί να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία ενός πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει κρίσιμες αναπτυξιακές λειτουργίες του κράτους, εξυπηρετώντας χιλιάδες αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ενίσχυση των δράσεων και δραστηριοτήτων τους. Ξεκάθαρα πρόκειται για μια ακόμη αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ.  

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds