Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δράση για τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ήλιδας

1 EMFYLH VIA 1024x680

Μία ακόμα χρήσιμη δράση αποτελεί η ημερίδα και τα βιωματικά εργαστήρια για τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ήλιδας

Για το κρίσιμο θέμα που πραγματεύεται η ολοήμερη δράση που διοργανώνεται το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στην Αμαλιάδα και η ημερίδα συμπερασμάτων στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Συνεδριακό Κέντρο Σοχιάς, μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης και οι επιστημονική υπεύθυνη των «Παρεμβάσεων» κα Παναγιώτα Τσαμπαρδώνη.

Η δράση υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις» και το θέμα της έχει να κάνει με τη βία στις συντροφικές σχέσεις, τα έμφυλα στερεότυπα και την ενδοοικογενειακή βία, υπό τον τίτλο: «Η Αγάπη δεν έχει βία».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κύριος Κοροβέσης μίλησε για την ανάγκη τέτοιων προσπαθειών σε ένα σοβαρό θέμα, όπως είναι αυτό της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, που αποτελεί σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο.

Από την πλευρά του, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη τέτοιων δράσεων που καλύπτεται πλήρως από το εύρος των ενεργειών που καλούνται να κάνουν οι «Παρεμβάσεις», όσο και στο φαινόμενο αυτό κάθε αυτό, επισημαίνοντας ότι, οι συντροφικές σχέσεις δεν χωρούν γυναικοκτονιών, δεν χωρούν οποιαδήποτε μορφή βίας.

Η κυρία Τσαμπαρδώνη αναφέρθηκε στο ολοήμερο πρόγραμμα των δράσεων, αλλά και στο πρόγραμμα των ημερίδων, τονίζοντας ότι, περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν: από τις 10:00 έως τις 12:00 στο Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», όπου θα ακουστούν προσωπικές ιστορίες περιπλάνησης σε έναν κόσμο έμφυλων διακρίσεων, και από τις 12:00 έως τις 15:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας για επαγγελματίες υγείας, με θέμα την κατανόηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και δυναμική των σχέσεων στην οικογένεια.

Στην κεντρική εκδήλωση στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστούν όλα τα συμπεράσματα, με ομιλητές: την Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας κα Ευφροσύνη Σπανέα, με θέμα: «Εγώ θέλω να τον χωρίσω στο τέλος πίσω γυρίζω: Απροθυμία, ματαίωση και ελπίδα σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας», τον κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου κ. Θεόδωρο Γιαννόπουλο, με θέμα: «Η εμπειρία αντιμετώπισης περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας», ενώ και η ίδια η κυρία Τσαμπαρδώνη θα μιλήσει ως ψυχολόγος με θέμα: «Μαθαίνεται η αγάπη: Η συμβολή των σχέσεων φροντίδας στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων με τον εαυτό και με τους άλλους».

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΟΚΑΝΑ, το Δίκτυο Μαιών Ηλείας, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες Δήμων του Νομού και την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds