Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

διαΝΕΟσις:Eνημέρωσαν τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα της αρμοδιότητάς

DIANEOSIS 1 768x576ολυμπια310124

Συνεργασία και προτάσεις για το σχέδιο ανασυγκρότησης

Συνάντηση συνεργασίας που έγινε μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την εφαρμογή της μελέτης με τίτλο «Ηλεία 2030: Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία» πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος που λόγω εκτάκτου υπηρεσιακού κωλύματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρο Καμπούρη, ο οποίος αναφέρθηκε  στη σπουδαιότητα εφαρμογής της μελέτης και περιέγραψε τα επόμενα βήματα σχετικά με τη λειτουργία της υποεπιτροπής που έχει συσταθεί για τη στοχευμένη υποστήριξη της Ηλείας στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Ως τέτοια βήματα αναφέρθηκαν η προτεραιοποίηση των έργων μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και η ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής, ο οποίος ανέπτυξε την τουριστική στρατηγική της χώρας και τον τρόπο υποστήριξης της περιοχής, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Πύργου Στάθης Καννής, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ιωάννης Λέντζας, Ανρίτσαινας-ΚρέστενωνΔιονύσιος Μπαλιούκος, Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Νικολούτσος. Επίσης, διαδικτυακή παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Σύμφωνου για το πλαίσιο ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Δημήτρης Σκάλκος, Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, Πολιτισμού Γεώργιος Διδασκάλου, Δασών Ευστάθιος Σταθόπουλος, και Ενωσιακών πόρων και Υποδομών Δημήτριος Παπαγιαννίδης.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα της αρμοδιότητάς τους και ειδικότερα αυτά που συνδέονται με την εφαρμογή της μελέτης, αλλά και για τη μεταξύ τους συνεργασία στα επόμενα στάδια

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds