Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Έχετε μήνυμα…

maurogialouros
New Democracy 2018.svg

Ηχηρό και απροσδόκητο

Ηχηρό και απροσδόκητο ήταν για την Ν.Δ το εκλογικό ράπισμα που έλαβε από τους ψηφοφόρους στις χθεσινές ευρωκάλπες: Όχι μόνον δεν έπιασε τον εκλογικό στόχο του 33% που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά “έσπασε” και το ψυχολογικό φράγμα του 30%, πέφτοντας στο 28%.

Ήτοι, πέντε μονάδες κάτω από τον εκπεφρασμένο στόχο της και περί τις 13 μονάδες από το σαρωτικό ποσοστό του 41% που έλαβε στις εθνικές εκλογές, έναν χρόνο πριν.

SYRIZA logo 2020.svg

Νέα κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό είναι και το μοναδικό κέρδος για το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη: Κατάφερε να μην εκπέσει από τη δεύτερη θέση και να προσπεράσει – όχι με θεαματική διαφορά- το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τα λοιπά, ο κασσελάκειος ΣΥΡΙΖΑ , συγκεντρώνοντας ποσοστό 14,9%, όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχυ του εκλογικού του στοιχήματος ( για 20% μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν δεν “προσγειωνόταν” τουλάχιστον στο 17,8% των ποσοστών της εθνικής κάλπης του 2023) αλλά κατέγραψε και περαιτέρω φθορά από τις βουλευτικές εκλογές του 23. Αυτές που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση και τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος με την υπόσχεση: μόνο εγώ μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη.

Panellinio Sosialistiko Kinima Logo.svg

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ , βελτίωσε κατά τι τα ποσοστά του από τις εθνικές εκλογές του 2023 και αρκετά από τις ευρωεκλογές του 2019 συγκεντρώνοντας 12,8% μεν αλλά καταρχάς έχασε τον κύριο στόχο του να κερδίσει τη δεύτερη θέση και συνεπακόλουθα , τη “μονομαχία” με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Προσεκτική η δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη μετά τα αποτελέσματα: Θα πάρει είπε “όλες τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου με τις δημιουργικές αλλά πάνω από όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Προτεραιότητά μας είναι πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας”.

Τα “παγωμένα” στελέχη του Κινήματος απέφυγαν να θέσουν απερίφραστα θέμα ηγεσίας πάνω από τη ζεστή, ακόμη, κάλπη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos