Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ: Ενημέρωσαν Ηλείους ελαιοπαραγωγούς για τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Έκθεση Ελαιόλαδου της Τεργέστης

ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΠΕΙΩΝ ΓΗ

*Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προώθησης των εξαγωγών ελαιολάδου

Το ενδεχόμενο συμμετοχής ελαιοπαραγωγών της Ηλείας στη Διεθνή Έκθεση Ελαιόλαδου της Τεργέστης, στην Ιταλία, συζητήθηκε εκτενώς σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα Δημαρχεία των Δήμων Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση της Ευρώπης η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2025 και αφορά αποκλειστικά στην προώθηση του ελαιολάδου προσελκύοντας χιλιάδες εμπόρους και επισκέπτες.

Όπως ειπώθηκε και στις τρεις συσκέψεις, στις έδρες των Δήμων που συμμετέχουν στην «Αμφικτυονία Επειών Γή» ( Ανδραβίδας Κυλλήνης, Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας) τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν για τους ελαιοπαραγωγούς θα είναι σημαντικότατα καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα για να αποκτήσει το εξαιρετικό ελαιόλαδο της Ηλείας την υπεραξία του και να γίνει γνωστό στις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας προσφέρει την τεχνογνωσία του και την υποστήριξή του στους Ηλείους ελαιοπαραγωγούς , διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της συμμετοχής τους στην έκθεση, στη δημιουργία περιπτέρου, στην παροχή υπηρεσιών ( γραφειοκρατικό, μεταφραστικό κλπ), ενώ, για όσους θελήσουν να συμμετάσχουν, θα έχει γίνει νωρίτερα η απαραίτητη προεργασία ώστε ο κάθε εκθέτης να γνωρίζει τις επαφές που θα πραγματοποιήσει μέσω προκαθορισμένων ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν οι Ηλείοι παραγωγοί ελαιολάδου που επέδειξαν ενδιαφέρον. Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και νέες ενημερωτικές επαφές προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην έκθεση της Τεργέστης για να κάνουν γνωστό το ελαιόλαδό τους και να επιχειρήσουν να κλείσουν συμφωνίες με σημαντικά για αυτούς οφέλη.Κάτι αντίστοιχο άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια με αρκετούς ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν στην εν λόγω έκθεση ελαιολάδου, επιταχύνοντας συμφωνίες και συνεργασίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στο ελαιόλαδό τους.

Κάτι αντίστοιχο ,άλλωστε, γίνεται τα τελευταία χρόνια με αρκετούς ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν στην εν λόγω έκθεση ελαιολάδου, επιταχύνοντας συμφωνίες και συνεργασίες που δίνουν προστιθέμενη αξία στο ελαιόλαδό τους.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds