Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία: Προκαταβολή αποζημίωσης και για πυρόπληκτους που δεν είχαν ενταχθεί

pyrkagia katastrofes pyropliktoi

Προκαταβολή αποζημίωσης και για πυρόπληκτους που είχαν αποκλειστεί

Η παροχή προκαταβολών αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους αγρότες, οι οποίοι, έπειτα από τις φωτιές του καλοκαιριού του 2021, δεν είχαν ακόμη ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία, αντίθετα με άλλους πυροπαθείς που είχαν αμέσως τεθεί στο καθεστώς της αποζημιώσεις, αποφασίστηκε τελικά από τα Υπουργεία Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ηλεία καθότι εκκρεμούσαν πολλές περιπτώσεις που είχαν να κάνουν αρχικά με τον αποκλεισμό πυρόπληκτων αγροτών από το δορυφόρο «Copernicus», όπως ειδικότερα οι αγρότες της Βαρβάσαινας, της Παλαιοβαρβάσαινας, της Σαλμώνης και άλλων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πύργου, αλλά περιλαμβάνει και τις περιπτώσεις πυρόπληκτων αγροτών από την περιοχή της Ολυμπίας, που αν και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αντιμετώπισαν προβλήματα με τα στοιχεία τους και με τα έγγραφα που έπρεπε να κατατεθούν προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη διαδικασία θα υπαχθούν και αγρότες για τους οποίους είχαν γίνει λανθασμένες αρχικά εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να τους καταβληθεί αποζημίωση δυσανάλογη και πολύ μικρότερη από το μέγεθος της πραγματικής ζημιάς που είχαν υποστεί εξαιτίας των πυρκαγιών. Με το ποσό των 2,6 εκ. ευρώ εντάσσονται και αυτές οι περιπτώσεις, προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά τους, δηλαδή να πάρουν και το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται.

Δικαιούχοι είναι και κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και που έχουν υποβάλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου για το έτος 2021 και εμφανίζουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα κατά το έτος 2020.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos