Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία – Στα μπλόκα βγήκαν οι αγρότες του Κάμπου

agrotesbloka ilia iliakanea

Στα μπλόκα βγήκαν οι αγρότες του Κάμπου οι οποίοι χθες έστησαν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά της Εθνικής Οδού Πύργου-Πάτρας ενεργοποιώντας το δεύτερο κατά σειρά μπλόκο της Ηλείας, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να στηθεί ακόμα ένα μπλόκο στην διασταύρωση της Γαστούνης από αγρότες της περιοχής.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα από τους αγρότες ολόκληρης της Ελλάδας, φαίνεται πως αφορά άμεσα και την Ηλεία, όπου μετά το μπλόκο της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, σειρά παίρνουν τα Λεχαινά με τα τρακτέρ να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε δυναμικά και για τους αγρότες του Κάμπου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής, το ακριβό πετρέλαιο αλλά και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας, τη στιγμή που τα δικά τους προϊόντα ελέγχονται ενδελεχώς και πιστοποιούνται προκειμένου να εισέλθουν στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως δήλωσαν χθες στην εφημερίδα Πατρίς οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της διασταύρωσης Λεχαινών η πρωτοβουλία τους να βγουν στον αγώνα λήφθηκε ύστερα και από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση τα οποία δεν τους καλύπτουν ζητώντας ταυτόχρονα και από τους βουλευτές της Ηλείας να βάλουν πλάτη, ώστε να καλυφθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

patris

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds