Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Κ. Τζαβάρας: «Οι φυλακές της Ανδρίτσαινας, είναι η ώρα για να γίνουν»

tzavaras kostas

«Οι φυλακές της Ανδρίτσαινας, είναι η ώρα για να γίνουν» είπε ο Κ. Τζαβάρας

«Ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια  μπορεί τώρα να επανέλθει προς συζήτηση αλλά και υλοποίηση αφού οι συνθήκες το επιτρέπουν και ο κόσμος πλέον το ζητά σχεδόν στο σύνολό του». Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου ο πρώην Υπουργός Κώστας Τζαβάρας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυνατότητα κατασκευής Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων στην Ανδρίτσαινα.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα επισκέφθηκε και τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο επισημαίνοντας την σημασία της επανεκκίνησης διαδικασιών για ένα έργο «που μόνο θετικά μπορούν να το δουν στην πανέμορφη ορεινή αλλά μαραζωμένη τα τελευταία χρόνια  περιοχή της Ανδρίτσαινας»,όπως υποστήριξε.

Υπενθύμισε ο κ. Τζαβάρας ότι το θέμα αυτό είχε ξεκινήσει από το 1999 από τον καταγόμενο από την περιοχή αντιπρόεδρο κυβέρνησης επί σειρά ετών Υπουργό και κορυφαίο ακαδημαικό Θανάση Κανελλόπουλο ωστόσο λόγω κάποιων αντιδράσεων κυρίως ετεροδημοτών της Ανδρίτσαινας, το έργο αν και ήταν έτοιμο να ξεκινήσει σταμάτησε. Όπως είπε ο ίδιος: «Σήμερα όμως όλοι παραδέχονται το λάθος που έκαναν τότε και σήμερα ζητούν επιμόνως να γίνει κάτι που έχει αντιληφθεί πλήρως και ο κ. Νικολακόπουλος».

Ο Κώστας Τζαβάρας απάντησε και σε άλλα ερωτήματα εκφράζοντας τη διαφωνία του για τις αλλαγές στα Πρωτοδικεία που όπως ισχυρίστηκε «δεν θα βοηθήσουν», μίλησε για την ανάγκη ενός νέου οδικού άξονα μετά την Πατρών – Πύργου για την Ηλεία αναφερόμενος στο δρόμο Ολυμπίας – Μεγαλόπολης αλλά και στην πρωτοβουλία του για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ως στρατηγικό οικονομικό πόρο.

Η συνέντευξη εδώ : https://wetransfer.com/…/71f50231e6e5ce3256336eb…/f80296

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds