Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΕΣΤΕΝΑ

KODAK Digital Still Camera

Βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του  Δημάρχου  Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με κυβερνητικό κλιμάκιο

Καταστροφές από πλημμύρες

και αποζημιώσεις για πυρκαγιές

Έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε από τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Χρ. Τριαντόπουλο και Ανδρέα Νικολακόπουλο

Το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επισκέφτηκε Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο Χρήστο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλο Ανδρέα και το Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Καμπούρη Πέτρο.

Ο λόγος επίσκεψης, οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα το Δήμο, η αναζήτηση λύσης για την αποτροπή τους στο μέλλον αλλά και οι αποκαταστάσεις που πρέπει σύντομα να ακολουθήσουν.

Ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος και τα στελέχη του Δήμου ανέλυσαν την κατάσταση στον κ. Τριαντόπουλο ο οποίος έδειξε κατανόηση και συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων καθώς και το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης, που κατά την άποψη των υπηρεσιών του Δήμου θα ανέλθει η Α΄ φάση  σε 2.500.000,00 €.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τους ποταμούς Αχέρωνα (Κόβιτσα), Σελινούντα, Μιλάωνα και το χείμαρρο στην είσοδο στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβακίων.

Επίσης στην συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα των ζημιών κυρίως σε ετοιμόρροπα κτίρια από τον πρόσφατο σεισμό, αλλά και οι αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2022, όπου οι παραγωγοί ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί.

Μιλώντας ο Υφυπουργός Κλιματική Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για το έργο στο Πλουτοχώρι, καθώς και για μια σειρά από υποέργα που θα γίνουν σταδιακά, ενώ αναφορικά με τις πυρκαγιές του 2022 τόνισε πως θα γίνουν ενέργειες προκειμένου οι αποζημιώσεις να ενταχτούν στην κρατική αρωγή.

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

Έντονο ενδιαφέρον εξάλλου για τα παραπάνω θέματα που τέθηκαν στον κ. Τριαντόπουλο, έδειξε  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλος Ανδρέας, ο οποίος όσον αφορά τη μη καταβολή των  αποζημιώσεων  για τις πυρκαγιές έκανε λόγο για αρνητικές  επιπτώσεις  στην οικονομία της περιοχής.

Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας  Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Καμπούρης Πέτρος, εξήρε τη προσπάθεια και το έργο που καταβάλει η Δημοτική Αρχή σε μια δύσκολη περίοδο τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Παρέμβαση στη συνάντηση έκανε και η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Κουσκουρή Αθανασία, ζητώντας από τον κ. Τριαντόπουλο να γίνουν πραγματικά βήματα υλοποίησης των προαναφερόμενων αιτημάτων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds