Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο: «Εξυπηρέτηση – Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» στον Πύργο Ηλείας

esamea

Στο πλαίσιο του γενικότερου έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ για την αναβάθμιση της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιείται το Υποέργο 1 «Διάχυση της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας» της Πράξης «Προωθώντας την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας» με κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5045292. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους με Δικαιούχο της Πράξης την ΕΣΑμεΑ. Ο Ανάδοχος του Υποέργου 1 είναι η EUROPRAXIS μΙΚΕ.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και σε όλες τις αντιπροσωπευτικές τους οργανώσεις, αλλά και στα Στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλογικούς Φορείς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της 6ης Δράσης, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Σεμινάριο με τίτλο: «Εξυπηρέτηση / Συναλλαγή με άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις» με στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης στους πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της επιμόρφωσης των στελεχών που απασχολούνται στα Κέντρα Κοινότητας, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων στο πρόγραμμα στο σπίτι κ.λπ.

Το σεμινάριο για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 10.00 έως 14.00 στη «Συνεδριακή Αίθουσα» του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου (Συντριάδα, Πύργος, Τ.Κ. 27131) και συμμετείχαν Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Αναπηρικού Κινήματος.

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά οι παρακάτω θεματικές ενότητες: η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, συμπεριληπτική ορολογία και καλές πρακτικές εξυπηρέτησης – συναλλαγής με άτομα με αναπηρία ή και χρόνιες παθήσεις. 

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds