Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
viber image 2023 12 03 13 22 21 358
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk

Ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης η δωρεάν Μέτρηση Οστικής πυκνότητας

ΦΑΣΤΟΛΞΟΙ

Με προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης η δωρεάν Μέτρηση Οστικής πυκνότητας, από την κινητή μονάδα του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πηνειού.

Η παρέμβαση αγκαλιάστηκε από το κοινό με μεγάλη συμμετοχή από την πρώτη στιγμή, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Αρχικά εξετάσθηκαν δωρεάν 80 συμπολίτες μας και εν συνεχεία ακολούθησε ενημερωτική ομιλία ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» από τον κ. Σιδηρόπουλο Παναγιώτη χειρουργό ορθοπεδικό. 

Τονίστηκε από τον Γιατρό η σπουδαιότητα της υιοθέτησης υγιεινών στάσεων και αντιλήψεων σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, επισημάνθηκε η σημαντικότητα της ένταξης της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητά μας, καθώς και η αποφυγή του καπνίσματος.

Η δράστη ολοκληρώθηκε με τη δωρεάν αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τον ορθοπεδικό Ιατρό, κ. Σιδηρόπουλο.

Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι από τις μετρήσεις οστικής πυκνότητας ένα μεγάλο ποσοστό διαγνώσεων συμπολιτών μας αφορούσαν την οστεοπενία και ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό την οστεοπόρωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο Βαρθολομιού και όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτής της σημαντικής δράσης η οποία αποδεικνύεται ωφέλιμη πολλαπλώς και έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των συμπολιτών μας η δράση θα επαναληφθεί πολύ σύντομα έτσι, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι συμπολίτες μας.

Άλλωστε το τμήμα Επισκεπτών Υγείας, Μαιών και Φυσικοθεραπευτών του Κέντρου Υγείας Γαστούνηςθα συνεχίσει τη διοργάνωση παρεμβάσεων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς για όλους εμάς, τους Επαγγελματίες Υγείας, σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds