Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους για αποφυγή θερμοπληξίας

KAUSONAS

Οι  επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που πρέπει να εργαστούν σε οικοδομικές εργασίες, σε αγροτικές εργασίες,σε συνεργεία, σε σιδηρουργία ,σε βενζινάδικα και ειδικά οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της εστίασης όπου είναι αναγκασμένοι να βγαίνουν για delivery θα πρέπει να παίρνουν μέτρα προστασίας οι εργοδότες.

Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να προστατεύονται όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους να φορούν καπέλο, να κάθονται σε ισκερό και δροσερό περιβάλλον και να μην εκτίθενται στον ηλιο ώρες που ο καύσωνας θα δημιουργεί διάφορα προβλήματα ,όπως αναπνευστικά προβλήματα,και άλλες παθήσεις όπου δεν μπορούν να αντέξουν αυξημένη θερμοκρασία. 

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα air condition σε όλες τις επιχειρήσεις όχι  μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ανθρώπους που θα πάνε για να κάνουν τα ψώνια τους μέσα στα καταστήματα.

Το νερό πρέπει να είναι απαραίτητο όπως και οι χυμοί.

Το  μειωμένο ωράριο σε περίπτωση που φτάσει η θερμοκρασία 40 βαθμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των εργαζομένων. 

Οι έλεγχοι πρέπει να είναι εντατικοί και αυστηροί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Ζούπη Χρύσα

 Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πύργου Πρόεδρος Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου 

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds