Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής – Στην 3η θέση η ομάδα του BitLab από την Καλαμάτα!

BitLab από την Καλαμάτα

Στην 3η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ομάδα του BitLab από την Καλαμάτα

instagram

Tην τρίτη θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – που με θέμα “Συνδέοντας τον κόσμο” έλαβε χώρα στον Παναμά τις προηγούμενες ημέρες, κατέλαβε ομάδα μαθητών από την Καλαμάτα

Συγκεκριμένα πρόκειται για  την ομάδα ρομποτικής BitLab, την οποία αποτελούσαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου,  Γιώργος Αθανασίου,  Κωνσταντίνος Κούμανης και Παναγιώτης Στυλιανόπουλος , με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο-που ξεχώρισαν στην κατηγορία τους (Robosports) , στο πλαίσιο της πιο πάνω διεθνούς οργάνωσης, στην οποία μετείχαν 451 ομάδες από 90 χώρες.

Συνολικά η Ελλάδα απέσπασε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, δύο χάλκινα μετάλλια, μία 4η και μία 8η θέση.

Με αφορμή την σημαντική διάκριση που απέσπασε η ομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την σε παγκόσμιο επίπεδο επιτυχία των παιδιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τη Μεσσηνία, στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής. Θερμά συγχαρητήρια στην χρυσή μας νεολαία που θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Εύχομαι τον δρόμο των παιδιών αυτών να τον ακολουθήσουν και πολλά άλλα”.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds