Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ποδόσφαιρο – Α’ Ηλείας: Ξεκινούν τα Πλέι οφ και Πλέι άουτ – Τα ζευγάρια

playoffsplayout

Α’ Ηλείας: Τα ζευγάρια Πλέι οφ (έναρξη Τετάρτη 3/4) και Πλέι άουτ – Το σύστημα διεξαγωγής

Μετά και τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη φετινή Α’ Κατηγορία Ηλείας, η εικόνα διαμορφώθηκε ως εξής:

Για Πλέι οφ πρωταθλητή

*   Διεξάγονται (και τα) δυο ζευγάρια ημιτελικών Πλέι οφ, με βάση τα όσα προβλέπονταν για διεξαγωγή ή μη, από την Προκήρυξη της διοργανώτριας ΕΠΣΗ, δηλαδή: 1ος – 4ος  και  2ος – 3ος.

Αυτά είναι:  Ξενοφών Κρεστένων – Αστέρας Αμαλιάδας   και   Θύελλα Πύργου – Ηλειακός Λεχαινών

* Ο πρωτοπόρος στην κανονική διάρκεια Ξενοφών, θα έχει πλεονέκτημα έδρας καθώς κι ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα και στις δυο φάσεις των Πλέι οφ που ακολουθούν, ημιτελικός-τελικός. Στο άλλο ζευγάρι ημιτελικού, αυτά τα πλεονεκτήματα θα τα έχει η Θύελλα.

* * *     Οποιοδήποτε ζευγάρι Πλέι οφ, είτε ημιτελικού είτε τελικού, περιλαμβάνει δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο. Και διεξάγεται ως εξής:

– Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία στην κανονική περίοδο. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα της άλλης ομάδας. Σε περίπτωση που δεν κριθεί σε αυτά τα δυο πρώτα ματς, τότε θα γίνει και τρίτος αγώνας στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία.

Σ υ ν ο λ ι κ ά  σε αυτά τα ματς: Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς, η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται πέντε (5) βαθμούς για να υπερισχύσει. Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών ευνοείται η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα της κανονικής περιόδου. Μετράνε λοιπόν  μ ό ν ο  οι βαθμοί σε αυτά τα ματς (κι όχι τα σκορ τους).

Ημιτελικοί Πλέι – οφ

Πρώτος αγώνας (στα δυο ζευγάρια): Τετάρτη 3 Απριλίου

Δεύτερος αγώνας (στα δυο ζευγάρια): Σάββατο 6 Απριλίου – Κυριακή 7 Απριλίου

(αν χρειαστεί) Τρίτος αγώνας (στα δυο ζευγάρια): Τετάρτη 10 Απριλίου

Τελικός Πλέι – οφ

Πρώτος αγώνας: Κυριακή 14 Απριλίου

Δεύτερος αγώνας: Τετάρτη 17 Απριλίου

(αν χρειαστεί) Τρίτος αγώνας: Κυριακή 21 Απριλίου

Για υποβιβασμό και παραμονή

* Θα υποβιβαστούν συνολικά δύο ομάδες.

Η τελευταία της βαθμολογίας κανονικής περιόδου απευθείας. Αυτή είναι ο Απόλλων Νέας Φιγαλείας

Η άλλη, μέσω ζευγαριού Πλέι άουτ της 9ης με την 10η, που διεξάγεται εφόσον η βαθμολογική διαφορά τους είναι μέχρι και έξι βαθμούς. Δηλαδή:   Πήγασος Πρασίνου – Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου

– Ισχύουν και για το ζευγάρι Πλέι άουτ, τα ίδια με τα ζευγάρια Πλέι οφ. Δηλαδή: Περιλαμβάνει δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο, ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογική θέση στην κανονική περίοδο, ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα της άλλης ομάδας (ενώ σε περίπτωση που δεν κριθεί σε αυτά τα δυο πρώτα ματς, τότε θα γίνει και τρίτος αγώνας στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογική θέση). Καθώς κι ότι συνολικά σε αυτά τα ματς: Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς, η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται πέντε (5) βαθμούς για να υπερισχύσει. Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών ευνοείται η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα της κανονικής περιόδου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

iliaoikonomia

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds