Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πύργος: ”Έφυγε” ο αγωνιστής Γιάννης Σεφερλής

SEFERLHS gian

Θλίψη επικρατεί στο χώρο της Αριστεράς στην Ηλεία, καθώς χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του Πύργου, ο Γιάννης Σεφερλής, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΝΑΡ και της οργάνωσης Ηλείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της.

Ο Γιάννης Σεφερλής γεννήθηκε στις 15 Γενάρη 1948 και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ από όπου αποχώρησε το 1989, διαφωνώντας με τις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη-Ζολώτα.

Ο Γιάννης ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων. Στέλεχος του ΝΑΡ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πολλά χρόνια, μέχρι και τον τελευταίο καιρό που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή της Ηλείας μέσα από την δράση του στο παράρτημα του ΤΕΕ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Πύργου, με την κίνηση «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στον Δήμο Πύργου», ενώ συμμετείχε ενεργά στην περιφερειακή κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα».

Ήταν το παράδειγμα κομμουνιστή που διακρινόταν για την αγωνιστική του συνέπεια, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, τη βαθιά γνώση των τοπικών-λαϊκών προβλημάτων, τη μετωπική αντίληψη και ενωτική πρακτική, τη λαϊκότητα, τη ντομπροσύνη και το χιούμορ του. Ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή και η βοήθεια του στα προβλήματα των σεισμόπληκτων της Ηλείας. Για αυτούς τους λόγους ήταν ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός σε φίλους, συντρόφους και γενικότερα στον λαό του Πύργου και της Ηλείας.

«Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΝΑΡ και της νΚΑ θα τον θυμόμαστε με βαθιά συγκίνηση. Στη μνήμη του Γιάννη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ευγενική υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης που αποτέλεσε και πυξίδα της ζωής του» ανέφερε η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του ΝΑΡ .

Η κηδεία του Γιάννη Σεφερλή θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3μμ στην Κρέστενα Ηλείας.

Στην μνήμη του Γιάννη, οι σύντροφοι και φίλοι του από τις οργανώσεις του ΝΑΡ Δυτικής Ελλάδας  προσφέρουν το ποσό των 150 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στο ΝΑΡ και στο ΠΡΙΝ.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos