Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

ΠΥΡΓΟΣ – Κινητοποίηση οικοδόμων στα γραφεία ΕΦΚΑ

APREGIA OIKODOMOI 1 768x364

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας πραγματοποίησε χθες απεργιακή κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Πύργο, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του, όπως, μεταξύ άλλων, η υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η αύξηση των μεροκάματων, να τους δοθούν τα “υπέρ αγνώστων” ένσημα, η εργασία να είναι 7ωρη, πενθήμερη, 35 ώρες στην εβδομάδα, με ασφαλείς συνθήκες, αφού το 2023 ο κλάδος θρήνησε 23 συναδέλφους.

Επίσης ζήτησε αξιοπρεπείς συντάξεις και μείωση των ορίων ηλικίας σύνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια, των ασφαλισμένων μετά την 1/1/1993.

Διεκδικώντας αυτά τα αιτήματα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, το οποίο στη χθεσινή κινητοποίηση είχε δίπλα του και άλλα σωματεία και φορείς του νομού, παρέδωσε ψήφισμα στην διοίκηση του ΕΦΚΑ Ηλείας, ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του κλάδου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds