Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΦάμελλος: Πολύ αρνητική εξέλιξη για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ η συγκρότηση ΚΟ από τους «11»

famellos 630

Πολύ αρνητική εξέλιξη για την Αριστερά και την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι άλλο να διαφωνείς με το κόμμα σου, με την πολιτική του ηγεσία και να μένεις και να καταθέτεις την άποψή σου στα όργανα. Όσο καιρό ήταν πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνούσαν και όλοι με τις προτάσεις του πάρα ταύτα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα έχουμε όχι απλά μια διαφωνία εντός έχουμε αποχώρηση και ταυτόχρονα μια ταχεία συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολιτικό ζήτημα, στο οποίο είμαι απολύτως αντίθετος», είπε ο κ. Φάμελλος μιλώντας στο ΕΡΤNews και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Δείχνει μια βιασύνη σε μια πορεία που φαίνεται να ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα κάτι μου δημιουργεί σοβαρότατο ερώτημα για τα κίνητρα και την προετοιμασία. Οι πρώην σύντροφοι και συντρόφισσες μου δεν μας δώσανε την δυνατότητα να συζητήσουμε γι’ αυτή την διαφωνία τους μέσα σε όργανα, γιατί θα μπορούσαμε να πούμε κι εκεί κι εμείς την άποψή μας σε κάποια θέματα, κάποιο σχολιασμό πολιτικών επιλογών και να συμφωνήσουμε. Δεν έκαναν κάτι τέτοιο, αλλά υπήρχε μια βιασύνη και μια αρνητική εξέλιξη για την Αριστερά και την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε και μάλιστα την ώρα που «ο κος Μητσοτάκης υποβάλλει φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο βάζει ένα χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, κι ενώ έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος αφήνει την ακρίβεια να σαρώνει στα σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα, επέλεξαν κάποιοι να φύγουν από την αξιωματική αντιπολίτευση που θα έβαζε την άμυνα σε όλα αυτά».

«Ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία, το «διαίρει και βασίλευε» αυτή τη στιγμή. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να λειτουργεί με περισσότερα περιθώρια. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγεται από την κοινωνία στον κοινοβουλευτισμό για να κάνει το ισχυρότερο μέτωπο κριτικής και αντιπροτάσεων σε μια κυβέρνηση. Κι όταν αποχωρούν 11 εν προκειμένω βουλευτές της, αυτό αδυνατίζει. Σαφέστατα ο καθένας μπορεί να έχει πολιτική άποψη, αλλά τα κοινοβουλευτικά μεγέθη κρίνουν και χαρακτηρίζουν τον κοινοβουλευτισμό» είπε.

«Εκλέχθηκαν για να είναι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι μια ομάδα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σημείωσε πως δεν έχει διατυπωθεί κριτική επί των οργάνων αλλά επί εκφράσεων του προέδρου. «Αν κάποιος με ρωτήσει το κρίσιμο είναι να ετοιμάσουμε το συνέδριο και τα κείμενά του. Δεν είναι το ζήτημα της συνεδρίασης των οργάνων. Νομίζω ότι κρύβεται υπόγεια μια αντίδραση στην εκλογή του ίδιου του κου Κασελάκη, παρότι υπάρχουν στην ομάδα αυτή δύο τουλάχιστον υποψήφιοι πρόεδροι που αναγνώρισαν τους όρους και τους κανόνες της συμμετοχής. Εγώ όμως θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό το ότι ακόμα και στην Κεντρική Επιτροπή που κάναμε και ήμασταν ακόμη όλοι μαζί, αυτοί οι πρώην σύντροφοι και συντρόφισσες μου δεν κατέθεσαν μια πολιτική πρόταση για να κριθώ κι εγώ, δηλαδή να τοποθετηθώ κι εγώ επί αυτής. Δεν έγινε αυτή η πολιτική συζήτηση, δεν δόθηκε αυτό το πολιτικό περιθώριο. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η σελίδα, απ’ ό,τι φαίνεται εκ μέρους τους, έκλεισε» είπε επισημαίνοντας πως οι «11» εκλέχθηκαν με ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκλέχθηκαν από την κοινωνία για να είναι ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί είναι μια κοινοβουλευτική ομάδα που είναι κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα μείζον πολιτικό θέμα που ξεπερνάει την τοποθέτησή μου για την απλή αποχώρηση» τόνισε.

Επανέλαβε πως η εξέλιξη αυτή δεν συμφέρει στην κοινωνία, διότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά και αυτή τη στιγμή «πρέπει να συζητάμε για τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι για τα συμφέροντα των πολιτικών» και «ο ανταγωνισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ και η πρόκληση είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης και οι ανάγκες της κοινωνίας». «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το μέτωπό μας και το πρόσωπό μας είναι προς τα εκεί. Έχουμε ιδιαίτερη προσοχή και ενασχόληση με τις ανάγκες της κοινωνίας και το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό εμείς θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε και αυτό είναι και σε αντιστοιχία με την ψήφο των πολιτών» υπογράμμισε.

Προσβλητική η άρνηση του Σούνακ στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο είπε πως η άρνηση ενός ραντεβού σε επίπεδο πρωθυπουργού είναι προσβλητικό και καλά έκανε ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του. Είπε πως δεν έχει γίνει γίνει κατανοητές οι αιτίες της αναβολής και πως η κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει ξεκάθαρα γι’ αυτό. Σημείωσε δε πως χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα και ενημέρωση της αντιπολίτευσης άμα τη επιστροφή «ώστε να έχουμε μια συνεννόηση για το που βρισκόμαστε σε  αυτή τη διαχρονική προσπάθεια» ενώ ξεκαθάρισε πως η διεκδίκηση των Γλυπτών θα πρέπει να είναι πλήρης και όχι με τη μορφή δανεισμού. «Είναι μια θέση που στηρίζει την Ελλάδα» τόνισε.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds