Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στον ανακριτή οι 4 συλληφθέντες για ψευδείς βεβαιώσεις και υπερσυνταγογράφηση

diki anakrisi

Βάρδα Ηλείας: Στον ανακριτή οι 4 συλληφθέντες για ψευδείς βεβαιώσεις και υπερσυνταγογράφηση

Σταδιακά πρόκειται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων που αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στη Βάρδα Ηλείας.

Βάσει του κατηγορητηρίου που συνέταξαν τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων, στον καθένα από τους τέσσερις έχει αποδοθεί διαφορετικός ρόλος στην υπόθεση που φέρεται να έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας, για αυτό και τα αδικήματα που τους αφορούν  -κατά περίπτωση- δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης.

Η κινητοποίηση των Αρχών, που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση ήρθε έπειτα από καταγγελία που έφτασε στην Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος γιατρός του Κ.Υ. Βάρδας προέβαινε συστηματικά, στην επ’ αμοιβή ή έναντι άλλου αθέμιτου ωφελήματος, έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς, ώστε αυτοί με την σειρά τους  να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, τη στιγμή που οι δύο ιατρικοί επισκέπτες θα έδιναν στον κατηγορούμενο γιατρό χρηματικό ποσό για την υπερσυνταγογράφηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων της εταιρίας τους με γραμμένο μάλιστα στο φάκελο το όνομά του ανάποδα, δήθεν για να μην γίνουν αντιληπτοί.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds