Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Υπ. Επικρατείας Μ. Βορίδη με κύριο θέμα τη συνεργασία για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ηλεία

NIKOAKOVORID

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Συνεργασία για την προσέλκυση επενδύσεων

-Ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Καϊάφα και τα πλάνα για παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος

Η αναπτυξιακή προοπτική της Ηλείας και η προσέλκυση μεγάλων επενδυτικών προτάσεων, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με το ενδιαφέρον των δύο πλευρών να είναι έντονο για το νομό καθώς όπως είναι γνωστό ο κ. Βορίδης επισκέπτεται τακτικά την Ηλεία και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο βουλευτής με τον Υπουργό, επισημάνθηκαν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού και τα περιθώρια που υπάρχουν για την εκπόνηση και υλοποίηση projects τα οποία θα δώσουν τουριστική ώθηση και θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει ολόκληρος ο νομός, καθιστώντας τον πόλο έλξης για τον εγχώριο και τον ξένο τουρισμό.

Να προχωρήσουν τα σχέδια αξιοποίησης

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περιοχή του Καϊάφα, με την απαράμιλλη ομορφιά, που παραμένει αναξιοποίητη λόγω των ασφυκτικών περιορισμών που έχει επιβάλλει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις- παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ως προς την ελαστικότητα των όρων.

Αυτό το οποίο επανέλαβε ο κ. Νικολακόπουλος είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής πρότασης η οποία θα εξασφαλίζει ισόρροπα και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή, κάτι στο οποίο συμφωνούν άπαντες, ταυτόχρονα όμως θα προωθεί και παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ζήτησε δε, να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή και Λίμνη Καϊάφα» από την ΕΤΑΔ.

« Είναι ένας χώρος ο οποίος πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ηλεία και τον ιαματικό τουρισμό της Ελλάδας και με την αξιοποίησή του θα επιτευχθεί η ουσιαστική αναβάθμιση και η μετατροπή του σε διεθνούς ακτινοβολίας πόλο ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες προστασίας του μοναδικού οικοσυστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Εξήρε δε την απόφαση να προχωρήσει από την ΕΤΑΔ ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως, πρώην “Παρα θιν Αλλός”, το οποίο αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή και απέχει μόλις 2,5 χλμ. από τον Δήμο Ζαχάρως και 3 χλμ. από τη Λίμνη Καϊάφα.

Ο κ. Νικολακόπουλος έκανε λόγο για θετικό βήμα και όλες οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και από τον ίδιο, με μεθοδικότητα και στοχευμένες ενέργειες, έφεραν αποτέλεσμα.

Επιπλέον έθεσε στον Υπουργό την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των μελετών, σε πρώτη φάση, και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα.

Ο κ. Νικολακόπουλος και ο κ. Βορίδης κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, αναφορικά με τις δυνατότητες της περιοχής, η οποία έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη και της αξίζουν σαφώς περισσότερα και συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία για την διαχείριση όλων των ζητημάτων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds