Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΠΕΚΑ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΠΕΚΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΛΟΥΜΗ – ΑΤΣΑΛΑΚΗ

Ν. Κοροβέσης: Διεύρυνση των σχολικών γευμάτων στην Π.Ε. Ηλείας

Με τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ, Κωνσταντίνο Γλουμή – Ατσαλάκη συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Ο κ. Κοροβέσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον διοικητή για την ένταξη των δήμων Ζαχάρως και Πηνειού στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ενώ παράλληλα, με τον κ. Γλουμή – Ατσαλάκη συζήτησαν και για τα κριτήρια επιλογής των περιοχών που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ τόνισε πως το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΑ και γνωστοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας πως πρόσφατα εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλες πιστώσεις ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ για να διευρυνθεί σημαντικά το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως τα επόμενη τρία σχολικά έτη θα χορηγηθεί καθημερινά ζεστό γεύμα σε 231.062 μαθητές και πως το πρόγραμμα, επεκτείνεται από τους 133 Δήμους που ήταν μέχρι στιγμής, σε 153 Δήμους σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοροβέσης, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σχολική χρονιά και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με τον κ. Γλουμή – Ατσαλάκη να σημειώνει πως αυτό αποτελεί επιθυμία και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, με την οποία θα συναντηθεί αύριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

Στόχος, να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και να ενταχθούν τα δημοτικά σχολεία της περιοχής στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», κάτι το οποίο είχε συζητηθεί μεταξύ του κ. Κοροβέση και του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα σε πρόσφατη συνάντησή τους και είχε επισημανθεί και επίσημα με σχετικό αίτημα του δήμου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds