Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ν. Κοροβέσης: Δώστε επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς για το νοσοκομείο του Πύργου

Τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Πύργου αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στην Ηλεία, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκος Κοροβέσης με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε μια ακόμα προγραμματισμένη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας στην Αθήνα για επαφές σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Ο κ. Κοροβέσης έθεσε υπόψιν του Υπουργού Υγείας, πάγια αιτήματα των νοσοκομειακών υπαλλήλων του νοσοκομείου Πύργου με πρώτο και βασικότερο αυτό της ενίσχυσης της  νοσηλευτικής μονάδας με ιατρικό προσωπικό, ζητώντας από τον κ. Γεωργιάδη να γίνονται προκηρύξεις μόνο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και να δοθούν επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς, προκειμένου να επιλέξουν το Γ.Ν. Ηλείας.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας συζήτησε με τον Υπουργό Υγείας, την κατάσταση που επικρατεί στο Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης ατόμων με HIV, στον Πειραιά, όπου βρίσκονται αρκετοί συνάνθρωποί μας από την Ηλεία, με τον κ. Κοροβέση να ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, προκειμένου η δομή να μην κλείσει και να μην υποβαθμιστεί ή τουλάχιστον να υπάρξει πρόβλεψη και μέριμνα για τους ασθενείς, αφού τα ιδρύματα της Ι.Μ. Ηλείας, δεν δύνανται να τους εξυπηρετήσουν.

Τέλος, ο Νίκος Κοροβέσης, ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να επανεξετάσει το θέμα των συμβασιούχων στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας που είχαν σύμβαση με τα νοσοκομεία και πλέον καλούνται να δουλέψουν σε εργολάβους που θα αναλάβουν υπηρεσίες όπως της καθαριότητας, της φύλαξης και της εστίασης.

«Οι υψηλές υπηρεσίες υγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου. Και εμείς θέλουμε η Ηλεία να αναπτυχθεί και οι πολίτες της να ευημερούν. Γι’ αυτό και στην συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτικές μονάδες του νομού, για πολλά από τα οποία ασφαλώς ήταν ήδη ενήμερος. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε τα δίκαια αιτήματά μας και δεσμεύτηκε να εξετάσεις τις επιλογές που υπάρχουν για την ενίσχυση του Γ.Ν. Ηλείας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds