Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, με αποκλειστικό θέμα το μέλλον του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

429984847 784022473755951 5840231770228102168 n

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα είχε στο γραφείο του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας και την ενδεχόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν -συνοδεύοντας τον Δήμαρχο Ήλιδας- ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης του Δημότη κ. Αλέξανδρος Γεωργουλής.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος εξέθεσε στον Υφυπουργό την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Αμαλιάδα, στον Δήμο Ήλιδας και εν γένει στην Ηλεία τα τελευταία χρόνια και την συνεχή απαξίωση της περιοχής, μέσω της απομάκρυνσης ή της υποβάθμισης σημαντικών δομών και υπηρεσιών, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τις Πανεπιστημιακές Σχολές, ενώ εξέφρασε τη σφοδρή διαφωνία του ίδιους και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου στην επιχειρούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, όπως αυτή αποτυπώθηκε και σε ειδική συνεδρίασης του σώματος.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας επεσήμανε την έντονη δυσφορία του νομικού κόσμου της Βόρειας Ηλείας για την αναδιαμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας, τη οποία θεωρεί άδικη, υπογραμμίζοντας το πάγιο αίτημα για πλήρη αυτοτέλεια και επάρκεια του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, αφού οι αλλαγές που επιχειρούνται ουδόλως συμβάλλουν στην επικαλούμενη δήθεν επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας θα λειτουργεί, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Ηλείας (Πύργου), θα έχει σε πλήρη λειτουργία όλες τις συνθέσεις δικαστηρίων (Πολυμελή, Τριμελή, Μονομελή κλπ), Εισαγγελέα και Πρόεδρο Υπηρεσίας, Ανακριτή κλπ, αλλά η μόνη αλλαγή θα είναι τεχνική, δηλαδή οι οργανικές θέσεις δικαστών θα ανήκουν στο Πρωτοδικείο Ηλείας, αλλά θα διατίθενται στην παράλληλη έδρα ανάλογα με τις ανάγκες και τον όγκο των υποθέσεων.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της επίσημης θέσης του Υπουργείου από τον κύριο Μπούγα, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ζητώντας να μην αλλάξει σε καμία περίπτωση το καθεστώς λειτουργίας και η αυτοτέλεια του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds