Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Συνάντηση του Υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλος με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο

4cd4a5de 7b09 489d bd83 e31c2cef2a9e

Έθεσε ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο

Κρίσιμα σημεία για τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ

Σε προτεραιότητα βρίσκονται στην ατζέντα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, τα αγροτικά ζητήματα της Ηλείας και τα έθεσε εκ νέου σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Μείζον θέμα η τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου και στις μεγάλες αλλαγές που έχει επιφέρει στον αγροτικό τομέα η κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Νικολακόπουλος εστιάζει στο θέμα καταβολής αποζημιώσεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, προκειμένου να αποζημιώνονται οι πληγέντες ανεξαρτήτως ένταξης σε πρόγραμμα κρατικής αρωγής.

Πρόταση η οποία εξετάζεται θετικά από τον ΕΛΓΑ, όπως και στις περιπτώσεις εμφάνισης καύσωνα, με τον Υφυπουργό να ζητά αλλαγή στο ύψος των θερμοκρασιών που αποζημιώνονται σήμερα.

Ψηφιοποίηση στη διαδικασία ελέγχων

Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα της ακαρπίας των ελιών, καθώς η παραγωγή του 2023 ήταν ζημιογόνα και ήδη υπάρχει παρέμβαση και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πρόταση του αρμοδίου Υπουργού στην Ε.Ε., προκειμένου να εξασφαλιστεί κονδύλι για την αποζημίωση των παραγωγών.

Ένα ακόμη ζήτημα που ανέδειξε ο κ. Νικολακόπουλος, το οποίο επίσης συνδέεται με τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, αφορά στους ελέγχους και τα πορίσματα σε περιπτώσεις ζημιών, το οποίο είναι αναχρονιστικό. Ήδη, έχει προχωρήσει σχετικός διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας ελέγχου, ωστόσο έχει προκύψει δικαστική εμπλοκή και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και το θέμα της εξόφλησης των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του 2021.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds