Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνεχίζει να αναπτύσσεται το Εδαφολογικό Εργαστήριο Αμαλιάδας

436013826 827512526073612 1106153735981565902 n

Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ήλιδας και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης‼️

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Φίλια υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στις εγκαταστάσεις του Εδαφολογικού Εργαστηρίου Δυτικής Ελλάδος, που εδρεύει στο κτίριο των πρώην ΤΕΙ Αμαλιάδας δίπλα από το χώρο όπου στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών αναδείχθηκε το πολύτιμο έργο που παρέχει το Εδαφολογικό Εργαστήριο στους αγρότες της περιοχής και όχι μόνο, αφού η δραστηριότητά του γιγαντώνεται συνεχώς τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ είναι πιστοποιημένο και από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και ακολουθεί όλα τα διεθνή πρότυπα.

Ανδρέας Φίλιας και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκαν διεξοδικά για την λειτουργία του Εργαστηρίου από τον Αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας και υπεύθυνο για το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παντελή Μπαρούχα και από τον Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργο Καλατζόπουλο.

Κοινός στόχος Δήμου Ήλιδας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πανεπιστημίου Πατρών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, με την δημιουργία παραρτημάτων και στους άλλους δυο νομούς (Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας), με επίκεντρο πάντα την έδρα του στην πόλη της Αμαλιάδας.

Επιπλέον, οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για την λειτουργία του Εργαστηρίου και σε δεύτερη βάρδια, έτσι ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αναλύσεις εδάφους που διενεργούνται.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τόνισε τη μοναδικότητα του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, αφού άλλο παρόμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Επίσης, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι ο Δήμος Ήλιδας σχεδιάζει την ένταξη του Εργαστηρίου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση.

Ο κύριος Φίλιας από την πλευρά του μίλησε για τον κομβικό ρόλο που επιτελεί το Εδαφολογικό Εργαστήριο και τόνισε τη βούληση της Περιφέρειας να συμβάλει το μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι δύο γεωπόνοι του Εδαφολογικού Εργαστηρίου κα Κυριακή Χριστοδουλοπούλου και κα Βάνα Μισύρη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds