Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Παππάς: Οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σχεδιάσει από πριν την έξοδό τους για να βοηθήσουν τον Κ.Μητσοτάκη

pappas nikos syriza

«Υπάρχει μια τεχνητή επαναλαμβανόμενη παραίτηση στελεχών»

Σφοδρή επίθεση κατά των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος τους χαρακτήρισε αποστάτες.

Είπε μάλιστα με σαφήνεια ότι, σχεδίαζαν να αποχωρήσουν από την πρώτη μέρα που κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές ο Σ.Κασσελάκης και μίλησε για «τεχνητή επαναλαμβανόμενη παραίτηση στελεχών» όπως και στηλίτευσε το γεγονός ότι δημιουργούν κοινοβουλευτική ομάδα που θα στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια υπονοεί ότι το έκαναν σκόπιμα για να βοηθήσουν τον Κ.Μητσοτάκη.Play Video

Ακόμα αναρωτήθηκε αν «θα πουν καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος καλά έκανε και έλεγε “και λίγα σας βάλαμε;”».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα σχήμα ανταγωνιστικό που δημιουργείται «με ισχυρή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ υπενθύμισε ότι «όταν αποχώρησαν 25 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο δεν έκαναν Κοινοβουλευτική Ομάδα απέναντι στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν».

Ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιούσε τον όρο αποστασία, ο Ν.Παππάς είπε ότι «η λέξη αποστασία είναι πολύ φορτισμένη αλλλά σημαίνει απόσταση από κάτι. Έχουν πάρει απόσταση και από τη λαϊκή εντολή και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου που ήρθε στην κάλπη».

Κατά τον ίδιο όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «την ίδια νύχτα της δημοκρατικής εκλογής είχαν σχεδιάσει την αποχώρησή τους. Θυμάμαι ότι άκουσα τον Τσακαλώτο που τώρα χτίζει το δικό του κόμμα, να μιλά για ήττα της αριστεράς ενώ η αριστερά είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα με κόσμο.

Τώρα κατάλαβα γιατί το έκαναν. Είναι έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας.

Φίλης, Σκουρλετης, Αχτσιογλου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική έκφραση των πολιτών, δεν αναγνώρισαν τον νεοκλεγέντα πρόεδρο και άρχισαν να τον αποδομούν από την πρώτη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει μια τεχνητή επαναλαμβανόμενη παραίτηση στελεχών. Μίλησα με συντρόφισσα στην Λέσβο και από τα 1.400 μέλη είχαν παραιτηθεί 35 μέλη».

Στην ερώτηση, τέλος, αν υιοθετεί την τελευταία δήλωση Κασσελάκη για Τσακαλώτο-Κατρουγκαλο, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «τη φράση αυτή εάν την πολιτικοποιήσουμε την αποδέχομαι με την έννοια ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε πολιτικές που μας αναγκάσαν να εφαρμόσουμε».

pronews

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos