Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Tο θέμα της ημέρας είναι αναμφίβολα η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

grafo pena grafi.jpg

Χαίρετε, το θέμα της ημέρας είναι αναμφίβολα η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη ένα τέτοιο αποτρόπαιο γεγονός που έχει να συμβεί πολλά χρόνια στην Ευρώπη, από την εποχή του Πάλμε στη Σουηδία, Τζίντζιτς στη Σερβία και στην Αμερική (αποτυχημένη, ευτυχώς, στον Ρίγκαν) αλλά συνέβη στην Ιαπωνία πρόπερσι με μοιραία κατάληξη για τον Σίνζο Αμπε.

Ακόμα πιο αδιανόητη ιστορία είναι η χθεσινή αν σκεφθεί κανείς ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Φίτσο είναι ένας σχετικά γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης.

Κατά τα λοιπά, στην εγχώρια πολιτική ατζέντα κυριάρχησε χθες η παρουσία του Μητσοτάκη στο συνέδριο του ygeiamou.gr για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στο σύστημα της Υγείας, αλλά και γενικότερα στην Υγεία. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δυο Ελληνες καθηγητές του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και Μιχάλη Μπλέτσα που ναι μεν είχε και πολιτικό χρώμα, ειδικά λόγω ευρωεκλογών, αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στην τεχνολογική επανάσταση του ΑΙ, που αλλάζει (και τρομάζει) τον κόσμο.

ΕΣΥ-Γιατρός-Υγεία

-Από όλα όσα είπαν λοιπόν, εγώ συγκράτησα τρία πράγματα.

Πρώτον, ο Μητσοτάκης δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να δεχτεί τα σοβαρά ζητήματα που έχει το ΕΣΥ (στην ερώτηση του δικού μας διευθυντή Μπάμπη Κούτρα) τονίζοντας βέβαια την προσπάθεια που γίνεται και έχει μεν αποτέλεσμα, αλλά αργό. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να καλύψουμε τα κενά στα νοσοκομεία», είπε.

Το δεύτερο που συγκράτησα από τη συζήτηση ήταν η ατάκα του κ. Μπλέτσα ότι «το ΑΙ δεν αντικαθιστά τον γιατρό». Αυτό… ξαναπέστο, χρυσόστομε, γιατί όλοι (μας) νομίζουμε ότι είμαστε γιατροί μπαίνοντας στο google και εκεί χάνεται η μπάλα.

Και το τρίτο που κατέγραψα και το είπε πάλι ο Μητσοτάκης, έχει να κάνει με απλές «οδηγίες» ή συμβουλές που φυσικά κάνουν μια τεράστια διαφορά στη ζωή μας. Δεν καπνίζουμε, πίνουμε λίγο, δεν τρώμε ότι να ΄ναι και φυσικά γυμναζόμαστε όσο μπορούμε. Όχι ότι μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, αλλά ότι ο Μητσοτάκης το ακολουθεί και αυτό φαίνεται.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds