Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια…Ο Παππούς της πλατείας

papous

Χαίρετε, βαδίζουμε προς τις εορτές με καλό καιρό και υπερπληρότητες παντού, από τα χειμερινά θέρετρα έως τα αεροπορικά εισιτήρια του εξωτερικού, τέτοια νούμερα έχουμε να δούμε από το 2008 στην αγορά, λένε οι ειδήμονες.

Στο Μ.Μ ετοιμάζονται και εκεί για κάποιες σχετικές διακοπές αφού προχωρήσουν με το θέμα του νόμου και τα μέτρα για τα γήπεδα και κυρίως αφού «μπιζάρουν» όσο γίνεται τον νόμο Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο Μητσοτάκης το θεωρεί πολύ σοβαρό και θετικό νομοθέτημα για τη διακυβέρνησή του, ειδικά υπό την έννοια ότι μπορεί σε δυο χρόνια από σήμερα να δούμε ηχηρά ονόματα πανεπιστημίων από την Αμερική και την Ευρώπη να έρχονται στη χώρα.

Ο νέος νόμος που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο είναι βασισμένος κυρίως, απ’ ό,τι ακούω, στο γερμανικό μοντέλο που είναι και το πιο αυστηρό στην Ευρώπη.

Δεν θα είναι εύκολο στα ΙΕΚ με τη σημερινή τους μορφή να μπουν στον νόμο, μου λέει η πηγή μου και εγώ προσθέτω ότι έτσι θα χαλαρώσουν και οι καθηγητές των κρατικών πανεπιστημίων που έχουν… αφηνιάσει κατά της νέας πραγματικότητας που φυσικά είναι «νέα» μόνο για την Ελλάδα, παντού υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν και πολλοί εξ αυτών των καθηγητών δεν το κάνουν από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον αλλά από συμφέρον που θα χάσουν την… αποκλειστικότητα. Λες και δεν ξέρουμε πολλοί εξ αυτών πώς πήραν την έδρα

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds