Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Νεκτ. Φαρμάκης: Χάνεται το εισόδημα από λάδι και σταφίδα στην Δυτ. Ελλάδα

farmakisnekt

Την ενίσχυση των καλλιεργητών ελαιόδεντρων, κορινθιακής σταφίδας και των αμπελουργών οινοποιήσιμων σταφυλιών, ζητάει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. Ειδικότερ

α, ο κ. Φαρμάκης σημειώνει ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλλιεργούνται περίπου 20.000.000 ελαιόδεντρα, για παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, η μείωση της παραγωγής φτάνει σε ποσοστό 60-70%, με αποτέλεσμα χιλιάδες παραγωγοί και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και να απαιτείται η αναπλήρωση μέρους αυτού του εισοδήματος μέσω κάποιας κρατικής ή κοινοτικής ενίσχυσης.

Σημαντικό ήταν, επίσης, το ζήτημα με την μειωμένη παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας, η οποία μάλιστα διατέθηκε στην αγορά σε μειωμένες τιμές, λόγω και της πίεσης χρόνου καθώς η παραγωγή έπρεπε να παραδοθεί στο εμπόριο έως τις 30 Νοεμβρίου για να έχουν την δυνατότητα οι παραγωγοί να εισπράξουν την συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds