Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Παράταση πήραν οι στερεωτικές εργασίες στο κάστρο Χλεμούτσι

kastroxlemoutsi hlemoutsi

Κάστρο Χλεμούτσι: Αναβλήθηκαν λόγω καιρού παρεμβάσεις στον εξωτερικό περίβολο

Παράταση ως τις 8 Ιανουαρίου του 2024 πήραν οι στερεωτικές εργασίες στο κάστρο Χλεμούτσι της Κυλλήνης, καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενέκρινε το σχετικό αίτημα της αναδόχου εταιρείας.

Η μετάθεση του χρόνου λήξης της σύμβασης κρίθηκε αναγκαία επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου στον εξωτερικό περίβολο του μνημείου, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς και λόγω της ανάγκης για πληρωμή εργασιών υλοποίησης των απαραίτητων στερεωτικών εργασιών στον εξωτερικό περίβολο του κάστρου, για λόγους προστασίας και ασφάλειας του μνημείου, των επισκεπτών και των εργαζομένων στο πλαίσιο του ως άνω έργου, έπειτα από εισήγηση της Ομάδας επίβλεψης για την τροποποίηση της σύμβασης ανάθεσης στερεωτικών εργασιών της εν λόγω σύμβασης και την έγκρισή της από την Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, στην ανατολική πλευρά και σε τμήμα του τείχους και των επάλξεων στη νοτιοανατολική γωνία θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες, κατά περίπτωση, εργασίες: μεταφορά και τοποθέτηση ικριωμάτων, καθαίρεση και ανάκτιση αποδιοργανωμένου τμήματος, συμπλήρωση τμήματος λιθοδομής, στερεώσεις λίθων και συμπληρώσεις, βαθύ αρμολόγημα, τοποθέτηση μόνιμου υποστυλωτικού ικριώματος. Τα νέα κονιάματα θα είναι συμβατά με τα αυθεντικά και, όπου απαιτηθεί, θα τοποθετηθούν φύλλα μολύβδου στις όψεις για τον διαχωρισμό των νέων τμημάτων λιθοδομής.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds