Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στην είσοδο της Αμαλιάδας τοποθετήθηκε από το Δήμο Ήλιδας το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού

436128628 810318864459645 3990830168849053132 n

Κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ

instagram

Το παγκόσμιο σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων -τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους- τοποθέτησε ο Δήμος Ήλιδας στην της πόλης της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στη συμβολή της με τη Νέα Εθνική Οδό.

Το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων δένει άρρηκτα με την υπεραιωνόβια ελιά που βρίσκεται στο σημείο, προάγοντας τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, αφού ο κότινος αποτελούσε στεφάνι από κλαδί ελιάς με το οποίο έστεφαν το νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Η κατασκευή αποτυπώνει το έμβλημα με τους πέντε κύκλους χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου και κόκκινου, που αντιπροσωπεύει την ένωση των πέντε ηπείρων, καλώντας όλους τους αθλητές του κόσμου να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σχεδιασμός και η κατασκευή έγινε σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας με τον Τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα από μαθητές της ειδικότητας των Τεχνικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών.

Για το κατασκευαστικό μέρος χρησιμοποιήθηκαν τα Εργαστήρια Μηχανολογίας, αφού εντάχθηκε το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο πλαίσια του μαθήματος.

Στο στάδιο του σχεδιασμού εργάστηκαν όλοι οι μαθητές της Γ΄ τάξης της συγκεκριμένης ειδικότητας και για την ολοκλήρωση του έργου ανέλαβαν δράση πέντε μαθητές και συγκεκριμένα οι: Θεόδωρος Τσιόγκας, Ανδρέας – Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Ιωάννης Σεϊντής, Γεώργιος Σεϊντής, Νικόλαος Πετρουτσάς, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: Παναγιώτη Καλογερόπουλου – Τομεάρχη Μηχανολογίας και Επαμεινώνδα Αλεξόπουλου – Εκπαιδευτικού Μηχανολογίας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds