Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνάντηση με τούς  νέους Δήμαρχους Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας -Ζαχάρως είχε το ΔΣ του συλλόγου ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

kanmitrpangar

Συνάντηση με τούς  νέους Δήμαρχους Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας -Ζαχάρως πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα   το ΔΣ του συλλόγου  προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΔΣ  μεταξύ άλλων έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της αποστελέχωσης του συνόλου των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και Των Δήμων του συλλόγου μας , ζητώντας από τους Δήμαρχους να διεκδικήσουν  την κάλυψη των τεράστιων κενών με μόνιμο προσωπικό αφού η κυβέρνηση μέσω της κινητικότητας, και των συνταξιοδοτήσεων, προάγει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τέθηκε μετ’ επιτάσεως επίσης η κατάργηση της «διάταξης Βορίδη». Άλλη μία «ανοιχτή» πληγή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ελλείψει μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, έμπειροι εργαζόμενοι που υπηρετούν για χρόνια στους Δήμους με συμβάσεις επαναλαμβανόμενες, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ δικαιώνονται από τα Δικαστήρια οδηγούνται στην απόλυση μέσω της «διάταξης Βορίδη».

Το ΔΣ ζήτησε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που για χρόνια απασχολούνται υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης «ομηρίας» με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες με στόχο την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών τέθηκε επίσης μία σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων. Όπως τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και το Γάλα  να δίνονται άμεσα και όπως αυτά αναφέρονται στο ΦΕΚ , τα ρεπό και οι υπερωρίες να δίνονται αμέσως τον επόμενο μήνα καθώς και τα προβλήματα εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών.    

Οι Δήμαρχοι διατύπωσαν  την άμεση ανάγκη για στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων  με μόνιμο προσωπικό προκειμένου αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν στις  μεγάλες ανάγκες που καλύπτουν οι Δήμοι. Η άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με την «διάταξη Βορίδη» εμποδίζουν ουσιαστικά τις αιρετές Διοικήσεις των Δήμων να ανταποκριθούν στις πολυάριθμες αρμοδιότητες που καλούνται καθημερινά να ασκήσουν. Επισημάναμε  πως οι επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της Κ.Ε.Δ.Ε. πρέπει να έχει ως ζητούμενο και την «απελευθέρωση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις πολλαπλές «δεσμεύσεις» που η κυβέρνηση έχει επιβάλει, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινή της λειτουργία και η αποτελεσματικότητά της στις απαιτήσεις των δημοτών.

Ως Σύλλογος επισημάναμε τέλος πως μόνο με διεκδίκηση και αγώνα μπορούν να λυθούν τα προβλήματα και αυτό το μονοπάτι θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι! Άλλος δρόμος πλέον… δεν υπάρχει!

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                     ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds