Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Το Σάββατο 25-11-2023, στις 18:00, θα λάβει χώρα η Τελετή Έναρξης – Η Patras IQ ανοίγει τις πύλες της!

University of Patras seal

Το Σάββατο 25-11-2023, στις 18:00, θα λάβει χώρα η Τελετή Έναρξης της 8ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

instagram

Περισσότερες από 190 ομιλίες, σε 38 διαφορετικές συνεδρίες, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2023 η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 09:00 και ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας στους χώρους του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Τελετή Έναρξης θα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Καθηγητής Δημήτρης Μούρτζης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Patras IQ. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Δημήτριος Κατσαρός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Patras IQ Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Καθηγητής Παύλος Αβραμίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Patras IQ.


Μετά την Τελετή Έναρξης θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους της Έκθεσης από την Οργανωτική Επιτροπή.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές κκ Παύλος Αβραμίδης και Δημήτρης Μούρτζης «στην έκθεση συμμετέχουν νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, επιστημονικά-ερευνητικά εργαστήρια, ερευνητικά κέντρα και άλλοι φορείς με ώριμες καινοτόμες ιδέες, φορείς υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν την συμβολή της καινοτομίας στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη και την διατήρηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος. Το συνεδριακό πρόγραμμα, πλούσιο σε ομιλίες και Workshops έχει στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας στην ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα».
Η Έκθεση Patras IQ διεξάγεται από το 2012 κι έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης μεταξύ ερευνητικού και παραγωγικού τομέα, αποτελώντας ταυτόχρονα μια μακροχρόνια αναπτυξιακή πρωτοβουλία η οποία προωθεί ένα σύνολο δράσεων δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας καλλιεργώντας κλίμα συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων ανάπτυξης τόσο σε Περιφερειακό αλλά και Εθνικό επίπεδο. Η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ αποτελεί υπόδειγμα μίας εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας των Υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας με αντικειμενικό στόχο την υποστήριξη της έξυπνης ανάπτυξης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών της φετινής 8ης Patras IQ έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Έκθεσης, στη διεύθυνση www.patrasiq.gr  

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds